Goedkope Wijnen


Heerlijke wijn hoeft niet duur te zijn

Als je wijnkenners moet geloven, zijn de lekkerste wijnen ook direct de duurste op het schap. Deze komen uit Frankrijk met privé wijngaarden en liggen vaak bij een groots chateau waarna de drank dan ook wordt vernoemd. Toch zijn er genoeg goedkope wijnen die heerlijk zijn – en vooral betaalbaar. Dit rode of witte wijntje komt dan misschien niet uit Frankrijk, maar wordt wel met heel veel liefde en kennis bereid. In Amerika (Californië) bijvoorbeeld of Australië en Zuid-Afrika.


Ruime keuze

Dankzij de goedkopere wijnindustrie is het daarom voor iedereen mogelijk om te genieten van een rosé, rood of wit wijn – al dan niet met bubbels. Druiven houden namelijk van een warme omgeving en dankzij een goede teelt zullen ze veel sap opleveren. Wijnen van alleen druiven zijn vaak het duurst, voor de goedkopere varianten wordt het druivensap vaak vermengd met andere vruchten, zoals aalbessen, bramen, citroen, peer of cranberry’s. Hierdoor ontstaat er niet alleen een bijzondere smaakvariant, maar kan het ook wat minder kosten.


Goedkope wijnen uit alle windstreken

Omdat we in Nederland graag van een lekker wijn willen genieten kun je bij de slijterij ook goedkopere varianten vinden. Uiteraard zijn deze van een goede tot zeer goede kwaliteit, want je wilt natuurlijk niet bezuinigen op de smaak. Daarnaast nodigt een lager prijskaartje ook uit om eens een ander wijn te proberen. Op die manier vind je snel wat er het beste bij je past.


Lekkere cocktails

Wist je dat goedkope wijn ook ideaal is als basis van diverse cocktails? Een strawberry delight bijvoorbeeld houdt van een fruitig wit en voor een sangria heb je een gepassioneerd rood nodig. Wanneer je gaat mixen is het fijn om een goedkoper wit, rood, rosé of mousserend wijn te gebruiken – zolang de smaak maar goed is – in plaats van een dure Merlot, Champagne of Cabernet Sauvignon. En een wijncocktail is ideaal voor de feestdagen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

Naamloos-3